17 °c

Türk Telekom adil kullanım kotasını kaldırdı mı?

Şubatın başından bu yana konuşulan Adil Kullanım Kotası kalktı mı? Ülkemizde internet servis sağlayıcılarının uyguladığı AKK yani Adil Kullanım Kotası uygulaması, belirli bir veri kullanımı sonrasında internet hızını 3 Mbps seviyesine düşürüyor. BTK'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2016 yılı iş planında Adil Kullanım Kotası (AKK) ile ilgili çalışmaların bulunması...

Teknoloji Haberi
Türk Telekom adil kullanım kotasını kaldırdı mı?
Türk Telekom adil kullanım kotasını kaldırdı mı?

Şubatın başından bu yana konuşulan Adil Kullanım Kotası kalktı mı? Ülkemizde internet servis sağlayıcılarının uyguladığı AKK yani Adil Kullanım Kotası uygulaması, belirli bir veri kullanımı sonrasında internet hızını 3 Mbps seviyesine düşürüyor.

BTK'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2016 yılı iş planında Adil Kullanım Kotası (AKK) ile ilgili çalışmaların bulunması, internet servis sağlayacılarına bu konuda bir müdahele olabileceği için en azından AKK kotalarının daha yükseğe çıkarılması bekleniyordu.
Akşam saatlerinden itibaren ülkemizde farklı illerden birçok kullanıcı, Adil Kullanım Kotası'na yakalandığı halde internet hızlarının normal seviyeye geri döndüğünü belirtiyor. Ülke genelinde yaşanan bir sorun nedeniyle AKK'nin kalkmış olabileceği söyleniyor. Ancak, resmi olarak servis sağlayıcılarından herhangi bir açıklama gelmedi.

Sıradaki Haber