17 °c

Ücretsiz internet dönemi haftaya başlıyor! Ücretsiz internetten kimler faydalanabilecek?

Geçtiğimiz yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve 2016 yılının ilk aylarından itibaren gençlere ve yoksul ailelere bedava internet hizmeti verileceğini duyurulmasının ardından, hizmetin hayata geçeceği tarih belli oldu. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı açıklama yaptı. Peki ücretsiz internet dönemi ne zaman başlayacak? Ücretsiz internetten kimler...

Teknoloji Haberi
Ücretsiz internet dönemi haftaya başlıyor! Ücretsiz internetten kimler faydalanabilecek?
Ücretsiz internet dönemi haftaya başlıyor! Ücretsiz internetten kimler faydalanabilecek?

Geçtiğimiz yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve 2016 yılının ilk aylarından itibaren gençlere ve yoksul ailelere bedava internet hizmeti verileceğini duyurulmasının ardından, hizmetin hayata geçeceği tarih belli oldu. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı açıklama yaptı. Peki ücretsiz internet dönemi ne zaman başlayacak? Ücretsiz internetten kimler faydalanabilecek? Cevabı aranan bu soruların cevapları, haberimizin detayında... Ücretsiz internet uygulaması gelecek hafta başlıyor!

Çocuklara okullarda tablet dağıtarak internetten faydalanmalarını amaçladıklarını belirten Bakan, birçok çocuğun evinde internet olmadığı için internet kafelere yöneldiğini belirtiyor.

Ayrıca açıklamada, "Ruhsatlı internet kafeleri dışarıda tutarak söylüyorum. Birçok yerde çocuklar internete girmek amacıyla gidiyorlar ancak orada birçok tehlike ve tehditlerle karşı karşıya kalıyorlar." ifadelerine yer verildi.

Ücretsiz internet hizmetinden nasıl faydalanılacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada gençlerin kayıt yaptırdıktan sonra kimlik numarası ve şifre ile giriş yapabileceğini açıklamıştı. Ancak şuan gençler için sunulacak hizmetle ilgili bir açıklama yapılmadı. Yoksul ailelerin tespit edildiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve gelecek hafta bedava internetin aktif edilmeye başlanacağını belirtiyor.

Sıradaki Haber