17 °c

Yahoo küçülme politikası uygulayacak!

İnternetin devlerinden Yahoo, internetin yeni çağına uyum sağlamakta zorluk çekiyor. Bu sebeple küçülme politikası uygulayacak Yahoo, 5 ofisini kapatma kararı aldı. Ünlü şirket, iş gücünü azaltma ve şirkette küçülme politikasına uygulayacak. İş dünyasındaki kurallar göz önüne alındığında, çok acımasız sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Yahoo, çok iyi zamanlar yaşadı, hatta şu...

Teknoloji Haberi
Yahoo küçülme politikası uygulayacak!
Yahoo küçülme politikası uygulayacak!

İnternetin devlerinden Yahoo, internetin yeni çağına uyum sağlamakta zorluk çekiyor. Bu sebeple küçülme politikası uygulayacak Yahoo, 5 ofisini kapatma kararı aldı. Ünlü şirket, iş gücünü azaltma ve şirkette küçülme politikasına uygulayacak. İş dünyasındaki kurallar göz önüne alındığında, çok acımasız sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Yahoo, çok iyi zamanlar yaşadı, hatta şu anda bile küçümsenecek bir şirket değil. Fakat son çıkan haberlere göre Yahoo, beş ofis kapatacak ve 1700 kişiyi işten çıkaracak. Yahoo'nun bunu yapması, operasyon bütçesini koruyabilmesini sağlayacak. 2016 yılında şirket, mobil departmana yönelecek.

Yahoo'nun yeni planları

Yahoo, kendine bir çıkış yolu arıyor ve görünüşe göre en güçlü platforma, yani mobil cihazlara ağırlık verecek olup büyük kozlar oynuyor. Kapanan ofislerden etkilenecek olanlar ise Dubai, Meksika, Buenos Aires, Madrid ve Millan'da bulunan ofisler olacak. Bu ofislerin kapatılmasıyla 9000 çalışan sayısına düşecek olan Yahoo, 400 milyon dolar daha az gider ile yıla devam edecek. Yahoo, geçtiğimiz son finansal çeyrekte 1,27 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş olsa da, giderleri 4,5 milyar dolar oldu. Yahoo CEO'su Marissa Mayer, bu konuda şu ifadeleri kaydetti: "Bugün, Yahoo'nun dönüşümüne büyük ölçüde yardımcı olacak bir stratejik planı duyuruyoruz. Bu plan, ürünler ve kaynaklar konusunda sıkı çalışma gerektirecek." Genelde küçülme politikası, şirketlerin başvurduğu ilk yöntemdir. Üstelik HTC ve eBay de geçtiğimiz sene bu politikayı uygulamışlardı. Yahoo'nun durumu ne olacak, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Sıradaki Haber