17 °c

Yerli otomobil hangi ilde yapılacak?

Yerli otomobil yapacak babayiğitlerin bulunmasının ardından üretimin yapılacağı yer için de talip çıktı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Yerli otomobilin Konya’da üretilmesini talep ediyoruz" dedi.

Teknoloji Haberi
Yerli otomobil hangi ilde yapılacak?
Yerli otomobil hangi ilde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yerli otomobil çalışmaları hız kazanırken Konya'dan flaş bir teklif geldi. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 'Otomotivin Geleceği ve Cazibe Merkezi Konya' başlıklı panelde yaptığı konuşmada yerli otomobilin Konya’da üretilmesi gerektiğini belirtti.

254 YABANCI YATIRIMIN İŞTİRAKİ VAR

Akyürek, ''Konya sanayisinin en büyük özelliği, üretim çeşitliliğidir. Konya’da 254 yabancı yatırımın iştiraki var. Biz, yerli otomobil üretiminde Konya olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Yerli otomobilin Konya’da üretilmesini talep ediyoruz, arzu ediyoruz. Uygun arazileri bulunması, 4 üniversitesi ve yetişmiş insanının bulunması, barışçıl insan yapısının bulunması Konya’nın avantajlarını oluşturuyor. Sanayi sektörünün ve üretim sektörünün Marmara Bölgesi’nde sıkışmış olması stratejik açıdan da yatırımların başka bölgelere kaydırılmasını adeta zaruri kılıyor diye düşünüyorum" dedi. 

Sıradaki Haber