17 °c

''Halk darbecilere darbeyi vurdu''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelmesinin ardından konuşma yapan Başbakan Yıldırım, ''halkımız darbecilere darbeyi vurdu'' dedi.

Güncel Haberi
Halk darbecilere darbeyi vurdu
''Halk darbecilere darbeyi vurdu''

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde konuşma yaptı. Yıldırım, kahramanları burada şehit verdik. Bu köprüde tekbir getirirken şehit oldular. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömeceğiz. bugün alçakları hainleri sevindirmeyeceğiz. Şer odaklarına direneceğiz. Şehitler Köprüsü'nü geçeceğinizi mi sandınız? Şehit olduk ama vatanı alçaklara teslim etmedik. Bayrağı düşürmedik. Ezanları dindirmedik'' dedi. 

Yıldırım, ''Hüznümüz dağlar kadardır. Şehitlerimiz kalbimizde ebediyyen yaşayacak, boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız''diye konuştu. 

Binali Yıldırım konuşmasına,''Aziz mlletimiz başkomutanımızın önderliğinde alanlara inmiş darbecilere darbeyi vurmuştur. Hiç bir hain bu toprakları çiğneyemeyecek. Kendi karanlıklarında yok olup gideceklerdir. Hiç bir zaman şiddete teslim olmadık bundan sonra da olmayacağız. Türkiye'nin yükselişine hiç kimse engel olamayacak'' diye devam etti.

Yıldırım, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bizler alelade bir toprak parçası üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklı, bu topraklar mübarek, bu topraklar 80 milyonun canının bir parçası, vatanıdır vatanımızdır. Bu toprakların her karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışında kahramanlık destanları vardır. Vatan namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur."

  "15 Temmuz'da aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş, bu gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir, darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak, bu mübarek toprakları hiçbir hain çiğneyemeyecek. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum; bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler." 

"Bugün oynadıkları tiyatrolar, bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek. Kendi karanlıklarında yok olup gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, ellerindeki kanda boğulacaklardır. Hiçbir zaman şiddete teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Kahramanca bu toprakları korumaya, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkacağız. Türkiye'nin yükselişine hiç kimse engel olamayacak."

Sıradaki Haber