17 °c

İşte Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi

Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi olan 'BORA' İDEX-2017' Abu Dabi'de ortaya çıktı.

Teknoloji Haberi
İşte Türkiyenin ilk uzun menzilli füzesi
İşte Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilen Savunma Sanayii Fuarı İDEX-2017'de Türk Savunma Sanayii adına büyük bir sürpriz yaşandı.

ROKETSAN tarafından üretilen ve yerli adı BORA olacak olan uzun menzilli füze sistemi 'Khan' ismiyle ilk kez ortaya çıktı. ROKETSAN İDEX-2017'de uzun menzilli füze sistemine ait broşür bir yayınladı.

470 KG SAVAŞ BAŞLIĞI

Roketin çapı 610 mm, ağırlığı 2500 kg ve savaş başlığı 470 kilogram. Roketin GNSS / İNS ve sadece İNS navigasyon olarak hedefe yönelen iki türü çeşidi olacak. Roketin uçuşuna aerodinamik kontrol ve elektromekanik ayrımı sistemi vasıtası ile kontrol edilebilecek.

Üretici işletmenin uzmanları 'Khan'ın kendi sınıfındaki diğer sistemlerle rekabet götürebilecek özelliklere sahip olduğunu söylediler.

"Khan" sisteminin hedeften sapması maksimum mesafede 50 metreden daha düşük olduğunu belirtiliyor.

HEDEF 1000 KM+

Sistemin tam olarak menzili hakkında net bir bilgi paylaşılmazken İsmet Yılmaz Savunma Bakanlığı döneminde yaptığı bir açıklamada “Şu anda Türkiye 300 kilometre menzilli füzelerini denedi. Burada ki denemelerde şu ana kadar başarıya ulaştık. Türkiye’nin 300 kilometreye kadar hem lazer güdümlü seyir füzesi (SOM), hemde balistik füzesi var. Bu füzelerin menzilin uzatılması noktasında çalışmalar sürüyor. Hedef bin km menzilin üzerine çıkmaktır” demişti

Kaynak: Haber7

Sıradaki Haber