17 °c

Kırmızı listeye nokta atışı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Başkanlığı’nın dün ortaklaşa düzenledikleri operasyonda Kuzey Irak’ın Sincar bölgesi sözde sorumlusu terörist İsmail Özden etkisiz hale getirildi.

Türkiye Haberi
Kırmızı listeye nokta atışı
Kırmızı listeye nokta atışı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından, Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesinedüzenlenen ortak operasyonda, PKK'nın sözde elebaşlarından KCK yürütme konseyi üyesi "Mam Zeki Şengali" kod adlı İsmail Özden etkisiz hale getirildi. Operasyona Hakkari'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı verildi

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre; Edinilen bilgiye göre istihbarat birimleri, 1952 doğumlu, terör örgütünün üst düzey isimlerinden İsmail Özden’in yaklaşık iki hafta önce Sincar sorumlusu olarak atandığını ve Kandil’den gelip bölgede hareket halinde olduğunu tespit etti.

Yakın takibe alınan Özden’in bulunduğu yerler en ince ayrıntısına kadar tespit edilip koordinatları belirlendi. Özden’in ve bir grup teröristin bulunduğu mevki dün bir kez daha tespit edilip insansız hava araçlarınca (İHA) işaretlendi.

LAZER GÜDÜMLÜ BOMBAYLA VURULDU

Düzenlenen hava harekâtında lazer güdümlü bombayla Özden’in de aralarında bulunduğu grup vurularak etkisiz hale getirildi. Özden’le birlikte 11 teröristin daha etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor. Operasyonun tarihinin, terör örgütü PKK’nın 34 yıl önce 15 Ağustos 1984’de düzenlediği Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla aynı tarihe denk getirilmesi dikkat çekti.

Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden PKK yürütme konsey üyesi

Sıradaki Haber