17 °c

Kapalı Kadınlar İçin Haşema Rahatlığı ve Doğru Haşema Seçimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haşema, tesettürlü kadınların denize, havuza ya da kaplıcalara girerken tercih ettikleri oldukça yaygın bir giyim ürünüdür. İşte kapalı kadınlar için haşema rahatlığı ve doğru haşema seçimi için dikkat edilmesi gerekenler...

Yaşam Haberi
Kapalı Kadınlar İçin Haşema Rahatlığı ve Doğru Haşema Seçimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kapalı Kadınlar İçin Haşema Rahatlığı ve Doğru Haşema Seçimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haşema, tesettürlü kadınların denize, havuza ya da kaplıcalara girerken tercih ettikleri oldukça yaygın bir giyim ürünüdür. Bu ürün genellikle bone, tunik, tayt ya da pantolon olmak üzere 3 kısımdan oluşur. Vücut hatlarını belli etmeyen yapısıyla ve sağladığı rahatlıkla tesettürlü kadınlar tarafından sıklıkla rağbet gösterilir.

Her ne kadar gösterilen talep yüksek olsa da bazı tesettürlü kadınlar, yanlış ve düşük kalitede ürünler tercih ettikleri için birtakım sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu sorunlar; terleme, kötü koku, ıslak kalma, denizin kuvvetiyle haşemaların açılması, şişme ve yüzmeye engel olma olarak sıralanabilir. Bu tür problemlerle karşılaşmamak için tesettürlü kadınların haşema tercih ederken göz önünde bulundurması gereken birtakım unsurlar vardır.

Haşemanızın kaliteli olmasına özen gösterin

Kaliteli ürünü nasıl anlayacağız demeyin. İlk bakışta, yani kumaşına bakarak kaliteli olup olmadığını ayırt edebilirsiniz. Suyu itebilme özelliği ön plana alındığında standart olarak %80 polyemid %20 elestan yani likralı kumaşlar haşemalarda tercih edilir. Bu oran ürünlere %100 suyu itebilme özelliği sağlar. Dolayısıyla rahat yüzebilme olanağı sağlamasının yanı sıra çabuk kurur. Daha ucuz ürünlerde bu oran değişiklik gösterir ve haşema içerisinde rahat hareket etmenize engel olur. Çabuk kurumaz; terletir. Bu yüzden kalın ve sert bir kumaşı olan ucuz ürünler yerine rahat yüzebilmeniz için esnek ve cildi tahriş etmeyen, yumuşak dokusu olan kaliteli ürünler tercih etmelisiniz. Polyester ve naylondan üretilmiş haşemalar ucuz ürünler olup, çabuk kurumamaları ve hava almamaları nedeniyle tercih edilmemelidir.

Haşemanızı vücut ölçünüze göre seçin


Vücut hatlarınızın belli olmaması düşüncesiyle beden ölçünüzden daha bol ürünler tercih etmeniz deniz içerisinde haşemanızın su ile şişmesine ve açılmasına sebep olur. Böyle bir durumda yüzmeniz hatta deniz içerisinde hareket etmeniz oldukça kısıtlanır. Bunun yanı sıra beden ölçünüzden dar ürünler tercih etmeniz vücut hatlarınızı belli edeceği gibi vücut esnekliğinizi kısıtlar ve yüzmenize engel olur. Haşemalar her ne kadar esnek ürünler olsa da haşemanızın dar olması her üründe olabileceği gibi yırtılmalara sebep olabilir. Ayrıca fazla kilolarınızı ya da vücut hatlarınızı daha özenli bir şekilde örtmek isteyen kadınların tek parça haşemalar yerine üzeri uzun tunik, altı tayt ya da pantolon şeklinde tasarlanmış haşemalar tercih etmesi önerilir.

Size yakışan, ölçülerinizle orantılı ve kaliteli ürünleri, geniş renk ve model yelpazesiyle Mayovera’da bulabilirsiniz.

Sıradaki Haber