17 °c

ABD yine teröristlerle kol kola!

ABD askerleri, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı özel kuvvetler ile Rakka'da IŞİD'e yönelik hava indirme operasyonu gerçekleştirdi.

Dünya Haberi
ABD yine teröristlerle kol kola!
ABD yine teröristlerle kol kola!

Rakka'nın doğusundaki Şenine köyünde bir grup sivil görünümlü IŞİD emirinin konakladığı istihbaratını alan ABD askerleri, YPG'ye bağlı özel kuvvetler ile birlikte hava indirme operasyonu yaptı. Operasyonda 3'ü emir olmak üzere 8 IŞİD militanı öldürüldü, 4 IŞİD emiri ise sağ yakalandı.
 
Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 2 gün önce Rakka'da yapılan indirme operasyonu öncesinde ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları tarafından bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirildi.

Sputnik'e konuşan YPG'den bir yetkili operasyon ile ilgili bilgiler verdi. 

ABD özel kuvvetleri ile IŞİD'in emirlerine ortak operasyon yaptıklarını belirten yetkili "Rakka doğusunda Şenine köyünde bir grup IŞİD emirinin kendilerine sivil görünümü vererek konakladıkları istihbaratını almamız üzerine ABD askerleri ile ortak hava indirme operasyonu gerçekleştirdik. Operasyonda ABD özel kuvvetleri ve YPG özel birimi YAT birlikleri operasyonda yer aldı. IŞİD militanlarının kaldığı yerlere operasyon yaptık. Şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışma sonucunda 8 IŞİD militanı öldürüldü. Bunlardan 3'ü IŞİD emiriydi. 4 IŞİD üyesini ise sağ yakaladık. Yakalanan IŞİD emirleri şimdi sorgudalar" dedi. 

Yetkili, operasyonda ABD ve YPG'den can kaybı ve yaralı olmadığını da sözlerine ekledi.

ABD güçleri Suriye ve Irak'ta daha önce de IŞİD'in lider kadrosuna yönelik birçok kez hava indirme operasyonu gerçekleştirmişti.

Sıradaki Haber