17 °c

ABD'li senatör sahada vuruldu!

ABD'nin Washington kentinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralılar olduğu belirtiliyor. Olayda ABD'li senatörün de vurulduğu öğrenildi.

Dünya Haberi
ABDli senatör sahada vuruldu!
ABD'li senatör sahada vuruldu!

ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Grup Denetçisi Steve Scalise'nin başkent Washington'da Kongre tesislerindeki beyzbol antrenmanı düzenlenen silahlı saldırıda yaralandığı bildirildi.

Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Mo Brooks, yaptığı açıklamada, bu sabah meydana gelen saldırıda Scalise'nin yanı sıra aralarında iki polisin de olduğu birkaç kişinin daha yaralandığını açıkladı.

Scalise ve diğer yaralıların durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Polis, silahlı saldırının yaşandığı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, olayın soruşturulduğu kaydedildi.

ABD Virginia'da beyzbol maçında saldırıyı düzenleyen zanlı yakalandı

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Twitter'dan bir mesaj yayınlayan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Başkan Trump'ın yaşanan saldırıdan haberdar olduğu bilgisini paylaştı.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump, saldırı ile ilgili yaptığı ilk açıklamada derin üzüntü yaşadığını belirtti.

STEVE SCALISE KİMDİR?

Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluk lideri olan 51 yaşındaki Steve Scalise 2008 yılından beri Louisiana Eyaleti'nin Temsilcisi olarak görev yapıyor. Scalise Cumhuriyetçi Parti'nin üç numarası olarak gösteriliyor.

Sıradaki Haber