17 °c

ABD'yi küle ve karanlığa çevireceğiz!

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesiyle ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamada, "ABD anakarasını küle ve karanlığa çevireceğiz" denildi.

Dünya Haberi
ABDyi küle ve karanlığa çevireceğiz!
ABD'yi küle ve karanlığa çevireceğiz!

Hidrojen bombasının ardından yeni füze denemeleriyle dünyayı tehdit etmeye devam eden Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit dolu bir açıklama geldi. 

ABD Başkanı Donald Trump, füze denemesinin ardından Beyaz saray'da askeri yetkililerden bilgi alırken Kuzey Kore, "ABD anakarasını küle ve karanlığa çevireceğiz" dedi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı ise yaptığı son açıklamada Kuzey'den ateşlenen füzenin muhtemelen 3.700 kilometre mesafe katettiğini ve maksimum 770 kilometre yükseliğe ulaşarak, Japonya üzerinden Pasifik Okyanusu'na düştüğünü açıkladı. 

AÇIK MESAJ GÖNDERİLMELİ

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore'ye yönelik "yeni önlemler" alınması çağrısında bulundu ve "devam eden provokasyonlar sadece Kuzey Kore'nin diplomatik ve ekonomik izolasyonunu derinleştirir" dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, füze denemesini "kabul edilemez" şeklinde nitelendirdi ve "Uluslararası toplum bir araya gelmeli ve eylemleriyle dünya barışını tehdit eden Kuzey Kore'ye açık bir mesaj göndermeli" ifadesini kullandı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANACAK 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ABD ve Japonya'nın talebiyle Cuma günü yeniden acil olarak toplanacağı açıklandı.

Sıradaki Haber