17 °c

Al sana İslam-Türk düşmanı Wilders!

Hollanda’daki parlamento seçimlerinde oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından ilk sandık çıkış anketi (exit pool) açıklandı.

Dünya Haberi
Al sana İslam-Türk düşmanı Wilders!
Al sana İslam-Türk düşmanı Wilders!

 İlk sandık çıkış bilgilerine göre, Başbakan Rutte’nin partisi seçimleri kazandı. Anketlere göre 24-28 sandalye kazanması beklenen Rutte’nin partisi 31 sandalye, ırkçı lider Wilders’in partisi ise 19 sandalye kazandı. Kesin seçimlerin ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

Hollanda'da sandıklar yerel saatle 21.00'de (TSİ 23.00) kapandı ve oy verme işlemi sona erdi. Sandıkların kapanmasından sonra ise sandık çıkış anket sonuçları açıklandı. Seçimde bin 114 aday ve 28 parti, 150 sandalye için yarıştı.

Başbakan Mark Rutte’nin başında bulunduğu Halkların Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD), sandık çıkış anketlerine göre belirgin şekilde öne çıkarak mecliste 31 sandalyeye sahip oluyor. Irkçı Geert Wilders’ın partisi olan Özgürlük Partisi PVV’nin yanı sıra, Hıristiyan Demokratik Parti (CDA) ve Demokrat Parti D66 da 19’ar vekil çıkarıyor.

Seçime PvdA'nın entegrasyon politikasına güvenoyu vermedikleri için partiden ihraç edilen Türk milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi de 3 sandalyeyle mecliste yer alıyor.

Sıradaki Haber