17 °c

Almanya'dan 'menemen tarifine' yasak

Almanya'nın terör örgütü PKK gösterilerine izin vermesini protesto etmek için ilginç bir yol bulan Türk komedyene Köln'de yasak geldi.

Dünya Haberi
Almanyadan menemen tarifine yasak
Almanya'dan 'menemen tarifine' yasak

Almanya'nın terör örgütü PKK'nın gösterilerine izin vermesini protesto etmek amacıyla Köln'de stand açarak DEAŞ terör örgütünün kullandığı bez parçasına benzer bir kumaş üzerine Arapça menemen tarifi yazan Türk komedyenin gösterisine, izin almasına rağmen son anda yasak geldi.

ARAPÇA MENEMEN TARİFİ

Türk komedyen Bilgili Üretmen, PKK'nın Almanya'da sık sık gösteri yapması ve gösterilerinde yasaklı görselleri kullanmasını, siyah bez parçasına beyaz fontlarla Arapça yazılmış menemen tarifiyle protesto etmek istedi.

İZİN ALMIŞTI, SON ANDA İPTAL ETTİLER

Protesto gösterisi için gerekli izinlerin tümünü alan ve Köln'ün işlek caddelerinden Schildergasse'de stand açan Üretmen'in izni son anda iptal edildi.

Üretmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman polisinin çifte standart uyguladığını belirtti. Üretmen, "DEAŞ'ın kullandığı paçavraya benzer bir görselle bu gösteriyi yapmaktaki amacım Almanların bizi anlamasıydı. 40 bin insanımızın ölümünden sorumlu terör örgütü gözümüzün önünde yasak sembollerle gösteri yapıyor. Ben Arapça harflerle menemen tarifi yazdığım görselle gösteri yapamıyorum. Bu olay bile tek başına Almanya ve Batılı ülkelerin gerçek yüzünü gözler önüne sermeye yetiyor." dedi.

"AMACIM, EMPATİ YAPMALARINI SAĞLAMAK"

Almanların bez parçasını görüp sinirlenerek empati yapmalarını sağlamayı amaçladığını ifade eden Üretmen, şöyle konuştu:

"Artık bize de biraz anlayış göstermelerini ve Almanya'da terör örgütü sembollerinin gösterilmesini engellemelerini istedim. Ben bu bayrağın onayını almak için birçok yerden izin aldım. Afişleri bastırmak, hazırlamak, standı hazırlamak için çok masraf ettim. İzinli olmama ve elimde onay olmasına rağmen standı açmam polis tarafından engellendi. Bana bu barışçıl gösterinin yasaklandığı saatlerde Köln'ün merkez tren istasyonu önünde PKK terör örgütü yandaşları yasaklı paçavralarını sallıyorlardı."

Sıradaki Haber