17 °c

Araplar da KDV'nin tadına bakacak

Petrol fiyatlarının dibe vurması sonrası ekonomileri alt üst olan Körfez ülkeleri çareyi vergilere sarılmakta buldu. Başta Suudi Arabistan ve BAE, önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 5'lik KDV almaya hazırlanıyor.

Dünya Haberi
Araplar da KDVnin tadına bakacak
Araplar da KDV'nin tadına bakacak

Körfez İşbirliği Konseyi'ni (KİK) oluşturan altı Arap ülkesi, mali dengelerinin düşük petrol fiyatlarıyla baskı altında kalmasının ardından yeni adımlar atıyor.

Körfez ülkeleri, Vergi politikasındaki uzun bir dönemin en büyük değişikliklerden biri üzerinde uzlaşıya vararak gelecek yıl yüzde 5 oranında KDV koyma kararı aldı.

Ancak bu karar, altı Arap ülkesinin ayrıntılı mevzuat hazırlamasını ve vergi ödeyecek şirketleri kayıt altına alıp izleyecek bir sistem kurmasını gerektirerek bu ülkeler için idari ve teknik zorluklar yaratacak.

Bu durum bazı ülkelerin başlangıçta planlandığı gibi 2018 yılının başında vergiyi uygulamaya koyamayacağı yönündeki spekülasyonları artırdı. BAE Federal Vergi Kurumu Genel Müdürü Halid Ali el-Bustani bu durumu doğruladı. Bustani, "BAE ve Suudi Arabistan Ocak 2018'den itibaren KDV'yi uygulamaya koyacak ve diğer ülkeler de 2018 sonuna kadar devreye alacak." dedi.

Sıradaki Haber