17 °c

Dikkat çeken anket: 'Clinton'lara yer yok!

ABD halkı Başkanlık seçimlerinde Demokrat parti adayı olup Trump'a karşı kaybeden Clinton'ın artık siyaseti bırakmasını istiyor. Eski First Lady ve Obama'nın dışişleri bakanı olan Hillary ise şuan için sessiz.

Dünya Haberi
Dikkat çeken anket: Clintonlara yer yok!
Dikkat çeken anket: 'Clinton'lara yer yok!

ABD'de muhafazakar eğilimli Rasmussen Reports kurumunun gerçekleştirdiği bir ankete göre katılımcıların çoğu Hillary Clinton'ın siyasetten çekilmesi gerektiğini düşünüyor.

Muhafazakar eğilimli Rasmussen Reports kurumunun anketine göre katılımcıların yüzde 61'i 2016'da yılında Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a karşı adaylığını koyan ve seçimleri kaybeden Demokrat parti adayı Hillary Clinton'ın siyaset sahnesinden çekilmesi gerektiğini düşünüyor. 

10-11 Eylül tarihlerinde 1.000 kişi üzerinde yapılan anketin hata payı yüzde 3 olarak açıklandı.

NE OLDU?

Anket, Clinton'un seçim yenilgisini anlattığı 'What Happened' (Ne oldu) kitabının geçen salı raflarda yerini almasının hemen ardından geldi. 

Clinton kitapta seçimleri kaybetmesinin nedeni olarak, seçim kampanyasına kalıcı hasar verererek Trump'ın kendisine yönelteceği suçlamaların yolunu açmakla suçldığı enatör Bernie Sarnders'i gösteriyor.

ODAKLANMAKTA ZORLANIYOR

Kitapta Clinton ayrıca neden seçimleri kaybetmiş olduğu soruyla sürekli boğuştuğundan ve bazı anlarda başka bir şeye odaklanmakta zorlandığından yakınıyor.

Sıradaki Haber