17 °c

Artık Trump'a korku filmi yasak!

Dünyaca ünlü korku yazarı Stephen King, kendisini Twitter'dan engelleyen ABD Başkanı Donald Trump'a yakında vizyona girecek bir filmi ile dizisini izlemeyi yasakladı.

Dünya Haberi
Artık Trumpa korku filmi yasak!
Artık Trump'a korku filmi yasak!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan engellediği Amerikalı yazar Stephen King, Başkan'a misilleme yaptı.  

Usta yazar, Trump'ın, IT filmi ile Mr. Mercedes adlı dizisini izlemesini ‘yasakladı'. 69 yaşındaki King, bugün paylaştığı bir tweet'te şu ifadeleri kullandı:

"Donald Trump beni Twitter'dan engelledi. Ben de onun IT ve MR. MERCEDES'i izlemekten alıkoyuyorum. Sana palyaço yok, Donald! Git kendini boşluğa bırak" ifadelerini kullandı.

Tweet'te gizli mesaj

King'in tweet'inde kullandığı 'Go float yourself' ifadesi, 'The 100' adlı ünlü bilim kurgu dizisinde kullanılan bir kalıp olarak biliniyor. Dizide kurallara uymayanlar uzay boşluğuna bırakılıyor.

Bu ifade, dizideki bir karaktere, kendisini öldürmesini istediği zaman kullanılıyor.

Buna göre uzay gemisinde yaşayan bir kişiye, üzerinde hiçbir kıyafet olmadan kendisini uzaya bırakarak öldürmesi isteniyor ve ‘Go float yourself' (Git kendini boşluğa bırak) deniyor.

45 binden fazla retweet aldı

Öte yandan King'in söz konusu ‘ambargoyu' nasıl hayata geçireceği ise gizemini koruyor. King'in paylaşımı 45 binden fazla retweet aldı.

Trump'ın başkan olmasına en çok karşı çıkan isimlerden biri olan King, iki ay önce paylaştığı bir tweet'te, "Trump'ın tweetlerinden bloklandığına dair bildirim alan başkası var mı yoksa bu bir şaka mı? Sanki tweetlerinin bulunması çok zormuş gibi!" ifadelerini kullanmıştı. King ardından, "Trump tweetlerini okumamı engelledi. Kendimi öldürmem gerekebilir" demişti.

Sıradaki Haber