17 °c

Avrupa'da 24 saatte 3 terör! Sıra Rusya'da

Avrupa'da 24 saatte üçüncü kez terör şüpheli saldırı gerçekleşti. Son haber Rusya'dan geldi. Bıçaklı bir kişinin etrafa saldırdığı olayda 8 kişi yaralandı.

Dünya Haberi
Avrupada 24 saatte 3 terör! Sıra Rusyada
Avrupa'da 24 saatte 3 terör! Sıra Rusya'da

Terör Avrupa'yı kana buluyor. Rusya'da bıçaklı bir kişi etrafa saldırdı. Olayda 8 kişi yaralandı. Rusya'nın Surgut kentinde bir kişi bıçakla etraftaki insanlara saldırdı. Polis 8 kişiyi yaralayan saldırganı öldürdü.

Bu Avrupa'da son 24 saat içinde yaşanan, birden çok kişinin öldüğü veya yaralandığı, terör şüphesi bulunan üçüncü saldırı oldu.

Finlandiya'da turistlere saldırdılar 

Finlandiya'nın batısındaki Turku kentinin merkezinde bulunan Puutori Meydanı'nda dün akşam bir bıçaklı saldırgan en az iki kişiyi öldürüp aralarında İtalyan ve İsveçli turistlerin de bulunduğu sekiz kişiyi yaralamıştı.

Fas asıllı saldırganı bacağından vurarak yakalayan Fin polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu ve saldırganın muhtemel işbirlikçilerinin arandığını açıklamıştı.

Almanya'da da oldu

Yine dün akşam saatlerinde Almanya'nın Wuppertal kentinde de 31 yaşındaki bir Iraklı bıçaklanarak öldürülmüş, bir başka Iraklı da yaralanmıştı.

Kaçan saldırganı hala arayan Alman güvenlik güçleri bu olayın terörle bağlantılı olup olmadığı hakkında bir açıklama yapmadı.

İspanya'dan saatler sonra...

Bıçaklı saldırılar, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen ve 14 kişinin öldüğü terör saldırısından saatler sonra yaşandı.

Barcelona'da minibüsle yayaları ezen Fas asıllı teröristin, dünkü polis operasyonunda öldürülen beş saldırgandan biri olduğu açıklanmıştı.

İspanya'nın yanı sıra Finlandiya'da da yetkililer son haftalarda IŞİD terörü konusunda uyarılmıştı.

Sıradaki Haber