17 °c

Bağımsızlık ilanı iptal! Katalan liderden flaş çağrı

İspanya'da sular durulmuyor. Madrid, Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal ettiğini açıkladı. Katalan lider ise "Diyalog karşılığı sonucu askıya almaya hazırız" dedi.

Dünya Haberi
Bağımsızlık ilanı iptal! Katalan liderden flaş çağrı
Bağımsızlık ilanı iptal! Katalan liderden flaş çağrı

Referandum krizinin ardından görevden alınmasına rağmen direniş çağrısında bulunan Katalan lider Carles Puigdemont'a İspanya'dan bir şok daha geldi. İspanya Anayasa Mahkemesi Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal etti. Katalan lider karar sonrası flaş bir açıklama yaptı.

İspanya Anayasa Mahkemesi sözcüsü mahkemenin Katalonya Bölgesel Parlamentosu'nun 27 Ekim'de yaptığı bağımsızlık ilanını iptal ettiğini açıkladı. 

FİKİRLERİ YARGILIYORLAR

Puigdemont ise Brüksel'de açıklamalarda bulundu.

Puigdemont'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Diyalog karşılığı, sonucu askıya almaya hazırız. Dün savcının aleyhimize ortaya koyduğu iddianameyi gördük. Bu iddianame ve açılan dava Madrid'in son derece agresif olduğunu gözler önüne sermiştir. Fikirleri yargılamaya çalışıyorlar. Katalan hükümeti buna karşı hazırlıklarını yapmayı seçecektir.  Meşru başkan olarak Brüksel'e geldim, Katalonya başkanı olarak. Katalonya problemini AB kurumlarının kalbinde göstermek istedim. Çalışmalarımıza buradan devam edeceğiz.

Sıradaki Haber