17 °c

Banknotları bırakıp bozuk paraları çaldılar!

Hindistan'da banknotların çipli olduğunu zannedip korkan üç hırsız gizlice girdikleri bankadan sadece madeni paraları alıp kaçtı. Zanlılar 12 saat sonra yakalanırken üzerlerinden yaklaşık 35 bin dolarlık madeni para çıktı.

Dünya Haberi
Banknotları bırakıp bozuk paraları çaldılar!
Banknotları bırakıp bozuk paraları çaldılar!

Suç filmlerini izleyip banka soymaya karar veren 3 Hintli Yeni Delhi'de, çalıştıkları şirketin yakınındaki bir bankadaki madeni paraları çaldı. Hintlilerin banknotlara dokunmamalarının nedeni ise paralara kendilerini takip etme olanağı veren bir çip monte edildiği söylentilerine inanmaları... 

Hindistan'ın Delhi kentindeki Muherce Nagar adlı bölgesinde, ilginç bir soygun vakası yaşandı. Çalıştıkları işyerinin yakınındaki bankaya pencereden giren 3 arkadaş, yalnızca bozuklukları çalıp kaçtı. 12 saat sonra yakalanan hırsızlar, sorguda polise yalnızca madeni paraları alarak çip ya da GPS yoluyla takip edilmekten kaçmayı umduklarını söyledi.

​Sorguda bir dizi suç filmi izledikten sonra banka soyma kararı aldıklarını itiraf eden zanlılar, kimsenin kendilerinden şüphelenmeyeceğini ve parayı kullanmakta sorun yaşamayacaklarını düşünerek de madeni paraya yöneldiklerini söyledi.

Zanlıların üzerinden toplamda yaklaşık 35 bin dolar değerinde, 46 torba dolusu 5'lik ve 10'luk Hint rupisiyle dolu madeni para bulundu. Şüphelileri, içlerinden birinin bankadaki MOBESE kamerasına takılan dövmesi ele verdi.

Sıradaki Haber