17 °c

Barzani çıldırdı! 'Türk askerini temizleyin'

Barzani'nin yayın organından IKBY karşıtı yaptırımlarda uzlaşmaya varan Türkiye ile İran'a ağır hakaretler edildi. Bir köşe yazarı, Irak'ın kuzeyindeki Türk askerleri ile istihbarat bürolarının temizlenmesini talep etti.

Dünya Haberi
Barzani çıldırdı! Türk askerini temizleyin
Barzani çıldırdı! 'Türk askerini temizleyin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti sonrası IKBY'ye karşı yeni yaptırımlar gündeme gelirken Barzani'nin yayın organından iki ülkeye hakaretler edildi. 

Erdoğan'ın İran gezisini dikkatle izleyen Mesut Barzani'nin yayın organı Rudaw, gelişmeleri ilk haber olarak izleyicilerine sundu. Haberlerde açıklamaları aktaran yayın organı, Türkiye'ye alçak suçlamalarda bulunan bir köşe yazısına yer verdi.

'TÜRK ASKERLERİNİ TEMİZLEYİN'

Ankara ve Tahran'ın açıklamalarını değerlendiren Selahattin Çelik adlı köşe yazarı, bölgedeki Türk askerleri ve üslerinin temizlenmesini istedi. Köşe yazısında yer alan skandal satırlar şöyle: "Türk askerleri ve istihbarat büroları için de aynı şey söylenebilir. Neden halen gündeme gelmiyor? Bağımsızlık, Bağdat'tan kopmak kadar, toprağı İran ve Türkiye'den temizlemektir."

Yazıda sözü edilen askeri üsler, daha önce Barzani yönetiminin talebiyle Irak topraklarına kurulmuştu.

'ANKARA'NIN SAKAT ATI'

Köşe yazısındaki bir diğer skandal benzetme, Ankara ile aynı pozisyonda duran Irak Başbakanı Haydar el İbadi için yapıldı. Çelik'e göre, İbadi Ankara'nın yarıştaki 'sakat atı.'


Sıradaki Haber