17 °c

Barzani'ye bir darbe de Katar'dan

Sözde bağımsızlık referandumu sonrası Bağdat'ın IKBY'ye yönelik uçuşların durması talebine uymayacağını açıklayan Katar Hava Yolları, Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun kararı doğrultusunda bölgeye olan tüm uçuşlarını iptal etti.

Dünya Haberi
Barzaniye bir darbe de Katardan
Barzani'ye bir darbe de Katar'dan

Katar, 'engel olmadığı sürece Erbil'e yönelik seferlerine devam edeceğini' açıklasa da Iraklı yetkililerden gelen açıklamalar doğrultusunda bölgeye olan uçuşlarını durdurduğu açıkladı. 

Katar Hava Yolları'nın sitesinden yapılan açıklamada "Iraklı yetkililerin tüm uluslararası uçuşların askıya alınabileceğini söylemesi nedeniyle Erbil ve Sülaymaniye içine ve içinden olan tüm uçuşlar iptal edildi" dendi.

YARIN DURACAK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkentindeki Erbil Uluslararası Havalimanı'nın Müdürü Talar Faik Salih "Irak Meclisi ve Başbakanı Haydar el İbadi'nin kararı doğrultusunda, Erbil içine ve içinden tüm uluslararası uçuşlar istisna olmaksızın cuma günü saat 18.00 itibarıyla duracak" dedi.

İbadi, IKBY'deki bağımsızlık referandumunun ardından Erbil ve Süleymaniye havalimanları içine ve içinden olan tüm uluslararası uçuşların durdurulacağını açıklamıştı. 

İç hat uçuşların ise devam edeceği belirtilmişti. Kararın ardından bir dizi havayolu şirketi IKBY uçuşlarını iptal etmişti.

Sıradaki Haber