17 °c

Başsavcılıktan flaş açıklama! Bu daha başlangıç

Dünyanın gündemine bomba gibi düşen Suudi Arabistan'daki yolsuzluk gözaltılarıyla ilgili Başsavcılıktan açıklama geldi. Savcı Şeyh Suud el Mucib "Bu yalnızca başlangıç" dedi.

Dünya Haberi
Başsavcılıktan flaş açıklama! Bu daha başlangıç
Başsavcılıktan flaş açıklama! Bu daha başlangıç

Suudi Arabistan'da aralarında 11 prens, 4 bakan ve bir dizi eski bakana yönelik başlatılan yoşsuzluk soruşturmasına ilişkin konuşan Suudi savcı el Mucib açıklamasında "Bu nerede olursa olsun yolsuzluğun kökünün kazınması için hayati önemdeki sürecin yalnızca başlangıcı" dedi.​ 

KANITLAR TOPLANDI

Soruşturmada '1. aşamanın' tamamlandığını belirten el Mucib "Epey kanıt toplandı ve ayrıntılı sorgulamalar yapılıyor" dedi.

El Mucib yargılamaların da açık bir şekilde zaman içinde yapılacağını söyledi.

Ülkedeki yolsuzluk karşıtı kurumu yöneten 32 yaşındaki prens, aralarında dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olan prens El-Velid bin Talal'ın da olduğu 11 Suudi prens, bakan ve eski bakanların gözaltına alınması emrini vermişti. ABD Başkanı Donald Trump'tan da Suudi yetkililere destek geldi.

ÜLKELERİNİ SAĞDILAR

Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kral Selman ve Veliaht Prens'e ne yaptıklarını tam olarak bildikleri konusunda büyük güvenim var. Şu kötü davrandıklarından bazıları yıllarca ülkelerini 'sağdılar'" ifadelerini kullandı.

Suudi yetkililer Yemen sınırında düşen helikopterde hayatını kaybeden Prens Mansur bin Mukrin'in ölümünü de soruşturuyor.

 

Sıradaki Haber