17 °c

Berlin'i şiddetli yağmur vurdu!

Almanya'nın başkenti Berlin'de aşırı yağışlar nedeniyle acil durum ilan edildi. Şiddetli yağmur yüzünden kent halkı oldukça zor anlar yaşadı.

Dünya Haberi
Berlini şiddetli yağmur vurdu!
Berlin'i şiddetli yağmur vurdu!

Almanya’nın başkenti Berlin, şiddetli yağmurun etkisinde kaldı. Şiddetli yağışlar kent halkına ve trafikteki sürücülere zor anlar yaşatırken Berlin İtfaiye Servisi, acil durum ilan etti. 


Berlin'in bazı bölgelerinde bir metrekareye 100 kilogram yağış düştü. Kötü hava nedeniyle Tegel ve Schönefeld havalimanlarında bazı uçuşlar aksadı, bazılarıysa iptal edildi.

Kurtarma servislerine trafik kazaları, su altında kalan cadde, bodrum katlar ve garajlar, metro istasyonları ve diğer acil durumlar ile ilgili 700'ün üzerinde çağrı geldi.


​Polis, trafiğin yoğun olduğu A100 otobanını, suların altında kalan kısım nedeniyle birkaç saatliğine kapattı. Su baskınından ötürü başkent metrosunun iki hattındaki trenler durduruldu.


​Almanya'nın farklı bölgeleri de yağışlara teslim oldu. Şiddetli yağışlar Brandenburg, Aşağı Saksonya ve Türingiya bölgelerinde nehirlerdeki su seviyesini yükseltti, caddeler sular altında kaldı.


​Potsdam'da da birçok ana cadde suların altında kalırken, trafikteki araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Sıradaki Haber