17 °c

Çocuk oyuncağı değil! Ciddi sonuçları olur

AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulması tartışmalarına ilişkin konuştu. Çelik, "Böyle bir kararın çok ciddi sonuçları olur" dedi.

Dünya Haberi
Çocuk oyuncağı değil! Ciddi sonuçları olur
Çocuk oyuncağı değil! Ciddi sonuçları olur

Avrupa ile Türkiye arasında yaşanan müzakere krizine ilişkin AB Bakanı Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Bu çocuk oyuncağı değil" dedi. 

Türkiye karşıtlığını seçim propagandası yaptılar 

Almanya'nın Türkiye ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız hakkında konuşmadan rahat edemiyorlar. Schulz seçim propagandasının yüzde 60'ını Türkiye'ye ayırmış durumda. Bu demokrasi için bir zaaftır" dedi. Müzakerelerin dondurulması ile ilgili tartışmalara da değinen Çelik "Ben müzakereleri dondurdum. Bu çocuk oyuncağı değil. Böyle bir kararın çok ciddi sonuçları olur" diyerek resti çekti.
Estonya'nın başkenti Tallinn'de Avrupa Birliği gayriresmi dışişleri bakanları toplantısının ikinci oturumuna katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik açıklama yaptı.

İrrasyonel açıklamalardan bıktık

Almanya ve AB ülkelerinin açıklamalarına tepki gösteren Çelik'in konuşmasının satır başları şöyle:

Biz irrasyonel açıklamalardan bıktık. Türkiye diğer ülkelerin politikaları hakkındaki durumlarla ilgili şeyler duymaktan bıktık. Daha çözüm odaklı çalışmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız hakkında konuşmadan rahat edemiyorlar. Schulz seçim propagandasının yüzde 60'ını Türkiye'ye ayırmış durumda. Bu demokrasi için bir zaaftır. 

Bu tür söylemler rahatsız edici

Türkiye'nin büyüklüğünü kavrayamıyorlar. Türkiye denklemden çekildiği zaman tartışma çıkacak. Avrupa'nın problemleri Türkiye olmadan çözülemez. Almanya'nın yaklaşımı Türkiye'ye değil, AB'ye zarar verir. Türkiye ile müzakereler askıya alınsın ya da kesilsin şeklindeki sözlerin bile esasında radikalleşmeye verilmiş en büyük destektir. Müzakereleri askıya alalım gibi söymeler rahatsız edici. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Ciddi sonuçları olur.

Sıradaki Haber