17 °c

Daha fazla turist istemiyorlar!

İspanya'nın her yıl milyonlarca turist çeken kenti Barcelona'da turizm karşıtı Katalan partisi üyeleri tur otobüsünün lastiklerini kesti.

Dünya Haberi
Daha fazla turist istemiyorlar!
Daha fazla turist istemiyorlar!

Rüya şehir Barcelona'da turizm tartışmaları sürüyor. Geçen yıl 32 milyon turist ağırlayan kentte İspanyollar artık kimseyi istemiyor. Turizm karşıtı Katalan partisi ise son eylemiyle dikkatleri üzerine çekti. Katalan Partisi, şehirdeki bisikletlere zarar verdiği bir video paylaştı.

'Turizm öldürüyor'

Aynı partinin üyeleri, birkaç gün önce de Barcelona futbol takımının stadyumunun çevresindeki İngiliz turistleri taşıyan bir tur otobüsünün lastiklerini keserek camlarına spreyle 'Turizm, mahalleleri öldürüyor yazmıştı.

Ekonomik şiddet iddiası

Radikal CUP partisinin gençlik kolu Arran, turizm karşıtı kampanyayı üstlendi. Arran grubunun sözcüsü Laura Flores, şiddet eylemlerini savunarak, "Bu eylemler bizim her gün karşılaştığımız şiddete karşı bir cevap. Sokaklara konuşmaya açık olmalı çünkü orası mücadele edebileceğimiz tek yer" dedi. CUP üyesi Mireia Boya ise şehir sakinlerinin artan turist sayıları nedeniyle 'ekonomik şiddetle' karşı karşıya kaldığını savundu.

Sıradaki Haber