17 °c

Darbe üstüne darbe yiyor!

IKBY'nin tüm uyarılara rağmen gerçekleştirdiği referanduma tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya, bölgenin güvenliği için Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıklarken AB de referandumdan üzüntü duyduklarını bildirdi.

Dünya Haberi
Darbe üstüne darbe yiyor!
Darbe üstüne darbe yiyor!

Rusya ve AB'den IKBY'de dün yapılan referanduma ilişkin açıklama geldi. 

Kremlin Sözcüsü Peskov, tartışmalı referanduma ilişkin, "Rusya, bölgenin güvenliği için Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyor" dedi. AB de referandumdan üzüntü duyduklarını bildirdi.

RUSYA, IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYOR

Rusya'nın konuya ilişkin yaklaşımında değişiklik olmadığını vurgulayan Peskov, "Rusya, bölgenin istikrarı ve güvenliği için Irak'ın toprak ve siyasi bütünlüğünü destekliyor." diye konuştu. Erdoğan ve Putin'in, başta bölgedeki son gelişmeler olmak üzere tüm konuları 28 Eylül Perşembe günü Ankara'da bir araya gelerek geniş biçimde ele alması bekleniyor.

ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Öte yandan Avrupa Birliği (AB), Kuzey Irak'ta tek taraflı ve özellikle tartışmalı bölgelerde referandum yapılmaması yönündeki çağrıların dikkate alınmamasından üzüntü duyulduğunu bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası örgütün Irak'ın birliği ve toprak bütünlüğünü sürekli savunduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

TEK TARAFLI YAPILMASIN

"Bu nedenle AB, referandumun tek taraflı biçimde ve özellikle tartışmalı bölgelerde yapılmaması çağrısında bulundu. Bu çağrıların dikkate alınmamasından üzüntü duyuyor."

Sıradaki Haber