17 °c

Dayakçı First Lady için kırmızı alarm!

Dünyanın en yaşlı lideri Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin 20 yaşındaki model Gabriella Engels'e saldırdığı iddia edilen eşi Grace Mugabe'nin ülkeden kaçmaması için kırmızı alarm verildi.

Dünya Haberi
Dayakçı First Lady için kırmızı alarm!
Dayakçı First Lady için kırmızı alarm!

Zimbabve polisi oğlunun yanında gördüğü 20 yaşındaki model Gabriella Engels'e saldıran dünyanın en yaşlı lideri Robert Mugabe'nin eşi Grace Mugabe'nin ülkeden kaçmaması için kırmızı alarm verdi.

Afrika Haber Ajansı'na göre Güney Afrika Polis Bakanı Fikile Mbalula, Mugabe'nin ülkeden çıkmasına izin vermemeleri için tüm sınırların bilgilendirildiğini söyledi. 

Ayrıca Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe de tüm bu olaylar yaşanırken Güney Afrika'ya vardı.

Polise teslim olmamış

Mugabe'nin eşine yardımcı olmak için Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'ya gittiği belirtildi.

Ayrıca olay ilk ortaya çıktığında Mugabe'nin polise teslim olduğuna dair haberlerin ise gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

Diplomatik dokunulmazlık talebi

Bunun yanı sıra Grace Mugabe'nin diplomatik dokunulmazlık talep ettiği açıklandı.

​Güney Afrika Polis Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bayan Grace Mugabe, Johannesburg'daki bir otelde darp ve yaralama suçlaması için diplomatik dokunulmazlık talep etti" ifadeleri kullanıldı.

Fakat Güney Afrika medyası, böyle bir davada diplomatik dokunulmazlığın işe yaramayacağını çünkü Mugabe'nin Zimbabve hükümetinin bir parçası veya hükümet yetkilisi olmadığı belirtildi.

Yaralarını fotoğraflamıştı

20 yaşındaki Gabriella Engels, Johannesburg'daki bir otel odasında Mugabe'nin oğlunu ziyaret ettiği sırada First Lady'nin kendisine saldırdığını iddia etmişti. Genç kız, saldırı sırasında alnında oluşan yaraları gösteren fotoğrafları da sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Sıradaki Haber