17 °c

Doktora para vermemek için hayvan ilacı kullanıyorlar!

Sağlık hizmetlerinin giderek pahalandığı ABD'de vatandaşlar çareyi hayvan ilaçlarında buldu. Doktora para vermek istemeyen ABD'liler internetten hayvanlar için üretilen antibiyotikleri satın almaya başladı.

Dünya Haberi
Doktora para vermemek için hayvan ilacı kullanıyorlar!
Doktora para vermemek için hayvan ilacı kullanıyorlar!

ABD'liler bedeli giderek artan sağlık hizmetlerine ulaşamayınca kendince çözümler bulmaya başladı. BuzzFeed'in haberine göre doktorlara para vermek istemeyen ya da bunu karşılayamayan insanlar çiftlik ve ev hayvanları için, hatta balıklar için tasarlanmış olan antibiyotiklere yöneldi. 

Mississippi'de yaşayan ve adını vermek istemeyen 27 yaşındaki ABD'li bir engelli, yakın zaman önce yaşadığı yerdeki marketten topuk ağrılarını gidermek için 'balık antibiyotiği' alıp kullanmaya başladığını söyledi.

Biri 150 diğeri 15 dolar

Genç adam "Balık antibiyotiği kemiklerime gerçekten iyi geldi. Sevmediğim tek kısmı çok küçük dozajı olması nedeniyle birbirlerine eklemek zorunda olmam" dedi.

Ayda 700 dolar kazandığını ve doktorun yazdığı 150 dolarlık ilaç masrafını karşılayamadığını belirten ABD'li genç " Balık anitbiyotikleri bana 15 dolara mal oluyor. Doktorlar bir şey olmayacağını söylüyor" dedi.

Süper enfeksiyona neden olabilir

Virginia Tech Üniveristesi profesörü ve eczacı Nathan E. Everson ise herhangi bir antibiyotikle kendi kendini tedavi etmenin tehlikelerine dikkat çekti.

Everson "Gereksiz antibiyotik kullanımı ya da bir eczacı ya da hekimin yol göstericiliği olmadan kullanılması insanların ilaca dirençli bakteri geliştirmesine ya da süper enfeksiyon edinmesine yol açabilir" diye konuştu.

Sıradaki Haber