17 °c

Dünya şokta! Savaşın eşiğinde miyiz?

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesinin ardından dünyadan çok sert açıklamalar geldi. Rusya, "Kuzey Kore, ABD'ye 'blöf yapmıyorum' mesajı verdi" dedi.

Dünya Haberi
Dünya şokta! Savaşın eşiğinde miyiz?
Dünya şokta! Savaşın eşiğinde miyiz?

Kuzey Kore ile ABD arasında bir süre durulan sular yeni füze denemesiyle tekrar dalgalandı. Rusya parlamentosunun Uluslararası Meseleler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev, "Kuzey Kore'nin yaptığı füze testinin ABD'ye karşı 'blöf yapmıyorum' mesajı" taşıdığını söyledi.

Kosachev ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bu ay geçtiği Kuzey Kore füze programıyla ilgili kararında "Durum Kuzey Kore ile ABD arasında ikili bir çatışmaya dönüştüğü için" hedefine ulaşamamış olduğunu da belirtti.

Büyük Okyanus'un kuzeyine düştü

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin başkent Pyongyang yakınlarından fırlattığı füzenin 2 bin 700 kilometre katettikten sonra Büyük Okyanus'un kuzeyine düştüğünü açıklamıştı. Füzenin, Japonya'nın Hokkaido Adası üstünden geçtiği belirtildi.

Kuzey Japonya'ya uyarı

Güney Kore Ordusu, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne yerel saatle 05:57'de "tanımlanamayan bir füze" fırlattığını duyurdu. Japon hükümeti füzenin Japonya'nın kuzeyini hedef aldığı uyarısında bulunarak, Kuzey Japonya'da yaşayan halkı olası bir Kuzey Kore füzesine karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Sıradaki Haber