17 °c

Can kaybı var! Sıra Florida'da

Geçtiği her yeri enkaza çeviren Irma Kasırgası sonunda Florida'ya ulaştı. Eyalette bir kişi hayatını kaybederken ABD Başkanı Trump, "Sonunda burada! Tanrı herkesi korusun" dedi.

Dünya Haberi
Can kaybı var! Sıra Floridada
Can kaybı var! Sıra Florida'da

Günlerdir beklenen Irma Kasırgası ABD'nin Florida eyaletine ulaştı. 

Reuters, Florida'da bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölen adamın kasırgadaki ilk can kaybı olduğu sanılıyor. ABD Başkanı Donald Trump ise Amerikan halkını 'Sonunda burada! Tanrı herkesi korusun' sözleriyle uyardı.

ABD'nin Florida eyaletine doğru saatte 300 km hızla ilerleyen Irma Kasırgası nedeniyle 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Kasırganın güzergâhında bulunan başta Florida olmak üzere North Carolina, South Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edildi

Atlantik Okyanusu’nda bulunan Karayip ada ülkelerinde binlerce evi tahrip ederek en az 24 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Irma kasırgasının ABD’de ilk vuracağı Florida eyaletinde tahliye seferberliği yaşanıyor. Irma’nın ABD’de ana karaya bugün ulaşması bekleniyor. Kasırganın güzergâhında bulunan başta Florida olmak üzere Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edildi.     

Plajda büyük şok

Kasırganın yıkıp hgeçtiğiğ Bahamalar'da oluşan basınç nedeniyle olağanüstü bir hava olayı da medana geldi ve sular çekildi. 

Bahamalar'da plaja giden insanlar büyük bir şok yaşadı! Irma Kasırgası'nın etkili olduğu yerleren biri olan Bahamalar'da okyanus yok oldu. Korkunç kasırganın yarattığı basınç nedeniyle olağanüstü bir hava olayı medana geldi ve sular çekildi. 

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, normalde birkaç metre suyun altında olması gereken yerde insanların nasıl yürüdüğünü gözler önüne seriyor. Yerlerdeki deniz kabukları ve yosun kalıntıları dikkat çekiyor.  

Çekilen sular ağır ağır yerine geldi

Bu şaşırtan doğa olayının ardından akıllara ilk gelen ise çekilen suların tsunami şeklinde geri gelip gelmeyeceği oldu. Neyse ki korkulan olmadı, çekilen sular, tsunami şeklinde değil, ağır ağır yerine geldi. 

Sıradaki Haber