17 °c

Irak yeni bir kan banyosuna dönüşür!

IKBY'de gerçekleştirilen referandum sonrası AB Bakanı Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, "Referandum kararı bir faciadır. Kerkük'ün içine katılması da Mesut Barzani'nin dilinden Irak'ın yeni bir kan banyosuna dönüştürülmesi teklifidir" dedi.

Dünya Haberi
Irak yeni bir kan banyosuna dönüşür!
Irak yeni bir kan banyosuna dönüşür!

Tüm uyarılara rağmen bağımsızlık referandumunu gerçekleştiren IKBY Başkanı Mesut Barzani'ye tepkiler sürüyor.  AB Bakanı Ömer Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Referandum kararı zaten bir faciadır. Kerkük'ün içine katılması da Mesut Barzani'nin dilinden Irak'ın yeni bir kan banyosuna dönüştürülmesi teklifidir" diye konuştu.

Çelik, "Referandum kararı çıktıktan, Barzani bunda ısrar ettikten, bağımsızlık ilanı gibi bir tutum içine girdikten sonra peşmergeye verilen her silah Türkmen'e, Arap'a ve Irak'ın diğer topluluklarına karşı kullanılır" dedi. 

NEDEM KARAR ÖNCESİ ARAMADI?

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşamadığını söyleyen Neçirvan Barzani'ye de sert çıktı. Çelik, "Ulaşmaya çalışıyor, ulaşamıyorsa demek ki Sayın Cumhurbaşkanımız buna uygun bakmıyor demektir. Mesut Barzani, Neçirvan Barzani Türkiye ile direkt iletişim kanallarına sahip kimseler. Her zora düştüklerinde Türkiye yanlarında oldu. Neçirvan Barzani'ye şunu söylemek lazım. Neden bu kararı almadan önce Türkiye ile iletişim kurup da istişareler yapmadınız. Bu kararı almadan önce Türkiye'nin nasıl tepki göstereceğini neden ele almadınız. Bu kararla ilgili açıklama yapmadan önce neden Türkiye'ye gelip bir istişare içine girmediniz. O zaman yüzlerine daha detaylı şekilde görüşlerimiz aktarılırdı. Kararı aldıktan sonra biz ulaşmaya çalışıyoruz meselesi şimdiye kadar oluşturulan iletişim biçimine aykırı. İş işten geçtikten sonra Neçirvan Barzani'nin bu yaklaşımının olumlu bir katkısı olmayacaktır.

Sıradaki Haber