17 °c

İspanya saldırısında 11 Eylül izi!

İspanya'da Barcelona'nın ardından ikinci saldırı durağı Cambrils ile ilgili ilginç detay akıllarda soru işareti yarattı. 11 Eylül saldırılarının planlayıcısı ile İkiz Kuleler'e çarpan uçağın pilotu, hazırlık için Cambrils'te görüşmüştü.

Dünya Haberi
İspanya saldırısında 11 Eylül izi!
İspanya saldırısında 11 Eylül izi!

İspanya Barcelona'da 14 kişinin hayatını kaybettiği minibüslü terör saldırısının ikinci durağı Cambrils'te 11 Eylül'ün izi çıktı. 

Buna göre, El Kaide'nin düzenlediği 11 Eylül saldırılarının planlayıcısı ile İkiz Kuleler'e çarpan ilk uçağın pilotu, saldırıların hazırlığını yapmak için Cambrils'te buluşup bir gece burada kalmıştı.

Hazırlık için orayı seçtiler 

İspanya'nın Barcelona kentindeki terör saldırısının hemen ardından gerçekleştirilmek istenen ikinci saldırının durağı olan Cambrils sahil kasabasıyla ilgili ilginç bir rastlantı dikkat çekti. 

Daily Mail'in haberine göre Cambrils, 11 Eylül 2001 yılında ABD'nin New York kentindeki İkiz Kuleler'e düzenlenen saldırının baş planlayıcıları Muhammed Atta ve Remzi bin el Şib'in saldırı hazırlıkları için görüştüğü yerdi. 

 İspanya'da karşılaştılar Cambrils'e gittiler

Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpan ilk uçağın pilotu Atta'nın, temmuz ayında, yani saldırılardan yalnızca birkaç hafta önce İspanya'ya uçarak, yine El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in seçtiği Yemen uyruklu Remzi bin el Şib ile görüştüğü öğrenilmişti.

Atta, El Şib'i 9 Temmuz'da İspanya'da karşılamış, ikili daha sonra Cambrils'e gitmiş ve burada bir otelde kalmıştı.

Buradan yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Tarragona şehrine gittiği düşünülen Atta ve El Şib, sonraki günlerde 9/11 saldırısının hazırlığını yapmıştı.

Sıradaki Haber