17 °c

İsrail sadece bir hafta sonra çark etti!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Genelkurmay Başkanı Golan'ın PKK'yı terör örgütü olarak görmedikleri yönündeki açıklamalarının ardından çark etti. Netanyahu, PKK'yı terörist örgüt ilan ederken IKBY'nin yapacağı referandumu da desteklediklerini açıkladı.

Dünya Haberi
İsrail sadece bir hafta sonra çark etti!
İsrail sadece bir hafta sonra çark etti!

IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı sözde bağımsızlık referandumuna İsrail'den destek geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kürtlerin kendi devletlerini kurma girişimlerinin meşru bir çaba olduğunu iddia ederken Genel Kurmay Başkanı Golan'ın aksine PKK'yı terörist bir örgüt olarak gördüklerini de kaydetti. 

HER TÜRLÜ TERÖRÜ REDDEDİYORUZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bürosundan yapılan açıklamada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı "bağımsızlık referandumundan" önce Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını desteklediklerini belirtti. İsrail, PKK'yı reddediyor ve terörist bir örgüt olarak görüyor." ifadesi de kullanıldı. i İsrail Genelkurmay Başkanı Yair Golan'ın "PKK'yı terörist bir örgüt olarak görmediğini söylemişti.

Netanyahu'nun bürosundan yapılan açıklamada, "Terörizmin her türlüsünü reddeden İsrail, Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını destekliyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

BİR HAFTA SONRA ÇARK ETTİ

Açıklamada, "İsrail, PKK'yı reddediyor ve terörist bir örgüt olarak görüyor" ifadesi de kullanıldı. Jerusalem Post'un haberinde, Netanyahu'nun bu açıklamayı eski İsrail Genelkurmay Başkanı Yair Golan'ın "PKK'yı terörist bir örgüt olarak görmediği" sözlerinden bir hafta sonra yapmasına dikkat çekildi.

Golan, geçen hafta Washington Yakın Doğu Politika Enstitüsünde yaptığı konuşmanın soru-cevap bölümünde, şahsi görüşünün "PKK'nın terörist bir örgüt olmadığı" yönünde olduğunu söylemişti.

Sıradaki Haber