17 °c

Katar'dan krize yönelik en net açıklama!

Katar, Körfez ülkeleri arasındaki gerilimin azalması adına arabuluculuk yapılmasına açık olduklarını ve kendilerine yönelik yaptırımlara karşılık vermeyeceklerini açıkladı.

Dünya Haberi
Katardan krize yönelik en net açıklama!
Katar'dan krize yönelik en net açıklama!

Suudi Arabistan, Mısır, BAE, Bahreyn, Libya, Yemen ve Maldivler'in Katar'la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Katar'dan ilk kez net bir açıklama geldi. Katar yönetimi gerilimin azalması için arabuluculuk yapılmasına hazır olduklarını belirtirken Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yaptırımlara 'karşılık' verilmeyeceği açıklandı.

Reuters'ın haberine göre Katar Emiri Tamim Bin Hamad Al Tani'nin halka yönelik konuşmasını, Kuveyt'in bölgedeki tansiyonu düşürmek için yapacağı arabuluculuk çalışmalarına izin vermek için ertelediği ifade edildi. Katar Dışişleri Bakanlığı ise Körfez ülkelerinin kendisine yönelik yaptırımlarına 'karşılık' verilmeyeceğini açıkladı. 

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın bugün Suudi Arabistan'a giderek Katar'la yaşanan kriz hakkında görüşmelerde bulunacağı belirtildi. 

MİSİLLEME YOK

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yönetimin herhangi bir misillemede bulunmayacağı bildirilirken diyalog çağrısı yapıldı.

Sıradaki Haber