17 °c

Katilin ipini yakın adamı çekecek

Yolsuzluk suçundan hakında soruşturma açılan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eski özel kalemi Harrow'un başbakan aleyhinde ifade vereceği öğrenildi.

Dünya Haberi
Katilin ipini yakın adamı çekecek
Katilin ipini yakın adamı çekecek

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun eski özel kalemi Ari Harrow, zengin bir işadamından aldığı hediyeler nedeniyle hakkında soruşturma açılan başbakana karşı ifade verecek.

Bir dönem Benyamin Netanyahu'nun Özel Kalemi görevini yürüten Ari Harow, kendisinin karşı karşıya olduğu iki yolsuzluk soruşturmasındaki ceza pazarlığı uyarınca, savcılık adına tanıklık yapacağı ifade edildi.

Soruşturmalardan biri, Netanyahu ve aliesinin zengin bir işadamından aldığı iddia edilen hediyelerle ilgili. Diğeri de Netanyahu'nun, ülkenin en çok satan gazetelerinden birinde lehinde yayın yapılması karşılığında, rakip bir gazetenin tirajını kısıtlamayı önerdiği iddiaları konusunda.

Netanyahu suçlamaları kabul etmiyor

Reuters Haber Ajansı, Harow'un Netanyahu aleyhinde ifade verme karşılığında, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma suçlamalarıni kabul ettiğini bildirdi.

Netanyahu, soruşturmaları birçok kez "siyasi rakiplerinin yürüttüğü bir cadı avı" diye tanımladı.

Netanyahu'nun Facebook sayfasında paylaşılan mesajda "Başbakana karşı yapılan temelsiz suçlamaları tamamen reddediyoruz. Hükümeti değiştirmek için bir kapmanya yürütülüyor ama başarısızlığa mahkum. Bunun basit bir nedeni var: Hiçbirşey olmadı çünkü hiçbir şey yoktu" denildi.

Likud Amerikan Dostları'nın eski Başkanı olan Harow, 2009-10, ve 2013-15 dönemlerinde Başbakan Netanyahu'nun Özel Kalem Müdürlüğü görevini yaptı.

Sıradaki Haber