17 °c

'Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim'

Gözaltına alındıktan sonra iki saat dini inancı hakkındaki sorulara muhatap olan Muhammed Ali Jr, yaşadıklarını ABD Kongresinde anlattı.

Dünya Haberi
Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim
'Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim'

7 Şubat'ta Miami'deki Fort Lauderdale Havalimanı'nda gözaltına alınıp "Adını nereden aldın?" ve "Müslüman mısın?" gibi sorularla iki saat sorgulanan efsanevi boksör Muhammed Ali'nin oğlu Muhammed Ali Jr, ABD Kongresinde düzenlenen bir etkinlikte, "Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim" ifadelerini kullandı.

Kongredeki Demokratların, ABD Başkanı Trump'ın yeni imzaladığı vize düzenlemesine tepki göstermek amacıyla düzenlediği ve hiçbir Cumhuriyetçi vekilin katılmadığı etkinlikte konuşan Muhammed Ali Jr, havalimanında yaşadığı olay sırasında kendini çok kötü hissettiğini söyledi.

''Şaşkına döndüm''

İnsan haklarının ihlal edildiğini düşündüğünü dile getiren efsanevi boksörün oğlu, "Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim. Ne düşünmem gerektiğini bilemedim. Sadece şaşkına dönmüştüm" dedi.

Muhammed Ali'nin eski eşi Khalilah Camacho-Ali de havalimanında oğluyla başlarından geçenleri anlattı ve bir daha bu tür olayların yaşanmamasını diledi.

Sıradaki Haber