17 °c

Kenya hackerlara 300 milyon dolar kaptırdı

Aralarında 1 polis memurunun da bulunduğu 11 şüpheli, KRA ile Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) gibi çok sayıda kamu kuruluşunun sistemine girdi. Ele geçirdikleri bilgilerle kurumların banka hesaplarından yüklü miktarda para çaldı.

Dünya Haberi
Kenya hackerlara 300 milyon dolar kaptırdı
Kenya hackerlara 300 milyon dolar kaptırdı

Afrika kıtasının doğu kısmında yer alan Kenya'nın başkenti Nairobi'de güvenlik görevlilerince düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli siber dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların arasında siber suçlarla mücadele biriminde çalışan bir polis memuru ve Kenya Gelir İdaresi Başkanlığı (KRA) çalışanı da bulunuyor. 

Zanlıların, KRA ile Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) gibi çok sayıda kamu kuruluşunun sistemine girerek ele geçirdikleri bilgilerle kurumların banka hesaplarından geçen yıl 166 milyon dolar, 2015'te ise 137 milyon dolar para çaldıkları tespit edildi.

Güvenlik güçleri, zanlıların Fransa, Moldova ile Belçika'da bağlantılarının olduğunu ve uluslararası suç örgütlerinden destek aldıklarını belirledi.

Zanlıların, uluslararası siber dolandırıcılık ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

Küresel Tehdit Endeksi 2016 verilerine göre, Kenya dünya genelinde siber suçlara karşı savunması en zayıf 127 ülke arasında, 69'uncu sırada yer alıyor.

Sıradaki Haber