17 °c

Kuzey Kore'den yeni füze! Halk sığınaklara koştu

Hidrojen bombası deneyiyle dünyayı tehdit eden Kuzey Kore bir füze denemesi daha gerçekleştirdi. Japonya’da Hokkaido ve Tohoku bölgelerinde yaşayan vatandaşlara sığınaklara gitmeleri uyarısı yapıldı.

Dünya Haberi
Kuzey Koreden yeni füze! Halk sığınaklara koştu
Kuzey Kore'den yeni füze! Halk sığınaklara koştu

ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan hidrojen bombası geriliminin ardından Pyongyang'tan Washington'ı kızdıracak bir adım daha geldi.   

Kuzey Kore TSİ 01:10 sularında bir füze denemesi gerçekleştirdi. Reuters’ın haberine göre; türü ilk anda tespit edilemeyen füze başkent Pyongyang’ın Sunan bölgesinden doğuya doğru fırlatıldı.

TRUMP ASKERİ YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Japonya’da Hokkaido ve Tohoku bölgelerinde yaşayan vatandaşlara sığınaklara gitmeleri uyarısı yapıldı. Güney Kore ve ABD orduları, füzeyle ilgili bilgilere ulaşmak için çalışma yürütüyor. ABD'den gelen son dakika bilgisine göre ise, Başkan Donald Trump, Beyaz saray'da askeri yetkililerden bilgi aldı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı ise yaptığı son açıklamada Kuzey'den ateşlenen füzenin muhtemelen 3.700 kilometre mesafe katettiğini ve maksimum 770 kilometre yükseliğe ulaşarak, Japonya üzerinden Pasifik Okyanusu'na düştüğünü açıkladı.

DENİZE DÜŞTÜ

Japonya Devlet Bakanı Yoshihide Suga da basına yaptığı açıklamada, füzenin Hokkaido adasının üzerinden geçtiğini ve denize düştüğünü belirtti. Öte yandan Japonya'nın hava savunma sistemlerinin füzeye yönelik olarak harekete geçmediği de belirtildi.

Sıradaki Haber