17 °c

Merkel'den oy çağrısına sert tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gurbetçilere yaptığı oy çağrısına Almanya Başbakanı Merkel'den sert tepki geldi. Merkel, "Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" dedi.

Dünya Haberi
Merkelden oy çağrısına sert tepki!
Merkel'den oy çağrısına sert tepki!

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan Gümrük Birliği ve Adil Öksüz geriliminin ardından gurbetçilere oy çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt Almanya Başbakanı Angela Merkel'den geldi.  

Özgür seçim hakkı var

Merkel, Erdoğan'ın boykot çağrısına yönelik olarak Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha etmeyeceklerini söyledi. Erdoğan'ın "Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemeyeceğiz" ifadesinin ardından Merkel'e cevap olarak söylediği "Türk seçmenler sandıkta gerekli dersi vermeli" ifadesine Almanya Başbakanı'ndan yanıt geldi.  Herford'da parti mitingi sırasında konuşan Merkel, "Türkiye kökenliler de dahil tüm Alman vatandaşlarının özgür seçim hakkı vardır. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" dedi. 

Yeşiller'den de tepki geldi

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Yeşiller Partili liste başı adayı Cem Özdemir de Erdoğan'ı eleştiren isimler arasında yer aldı. Erdoğan'ın seçimlere beş hafta kala yaptığı çağrıyı biraz şaşırtıcı bulduğunu söyleyen Özdemir, "Erdoğan taraftarı olmayan herkes vatan haini ve düşman ilan ediliyor" dedi. Özdemir, "AfD'nin Erdoğan'ın listesinde yer almaması ilginç. Bu da onların ideolojisi ile Erdoğan arasındaki bağı gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber