17 °c

Mescid-i Aksa'da huzurlu cuma

İsrail'in kilit vurduğu Mescid-i Aksa'da on binlerce direnişçi Müslüman 3 hafta sonra ilk kez sorunsuz bir şekilde cuma namazı kıldı.

Dünya Haberi
Mescid-i Aksada huzurlu cuma
Mescid-i Aksa'da huzurlu cuma

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik hukuksuz uygulamalarına direnen Filistinli Müslümanlar sonunda kutsal mekanda hiçbir müdahale olmadan cuma namazlarını kıldı. ,

Şeyh Ali'den çağrı

Cuma Hatibi Şeyh Muhammed Selim Muhammed Ali, hutbesinde, "Buradan bir kez daha Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu yineliyor ve bu kutsal mekânın işlerinin Müslümanların olan Kudüs İslami Vakıf İdaresi’ne ait olduğunu ifade ediyoruz" dedi. Şeyh Ali, İsrail'in geçen hafta cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girişlere yaş sınırı getirmesine de tepki gösterdi. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı İslam ülkelerinin birliğinin önemine vurgu yapan Şeyh Ali vahdet çağrısında bulundu.

25 bin Müslüman katıldı

Öte yandan, Kudüs İslami Vakıf İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in geri adım atmasının ardından Mescid-i Aksa'da "sorunsuz" kılınan cuma namazına 25 bin Müslüman'ın iştirak ettiği belirtildi.

Sıradaki Haber