17 °c

Bilgisayar oyunu çetesi dehşet saçtı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da 'Grand Theft Auto' adlı bir çete adliyeye silahlı saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre, saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Haberi
Bilgisayar oyunu çetesi dehşet saçtı!
Bilgisayar oyunu çetesi dehşet saçtı!

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir adliyede bulunan mahkeme salonunda, güvenlik güçlerinin silahını almaya teşebbüs eden 4 sanık çıkan çatışmada öldürüldü. 

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir mahkeme salonunda devam eden duruşma sırasında güvenlik görevlilerinin silahını almaya çalışan sanıklardan 4'ü silahlı çatışmada öldürüldü. 

Reuters'a konuşan sanık avukatı Diana Tatosova, 11 sanıklı duruşma sürerken, bir grup sanığın, mahkeme salonundaki güvenlik görevlilerinin silahını gasp etmeye çalıştığını; bunun ardından çıkan çatışmada ise sanıklardan 4'ünün vurularak öldürüldüğünü söyledi. 

ADINI ŞİDDET İÇERİKLİ BİLGİSAYAR OYUNUNDAN ALIYOR

Duruşmada yargılanan çetenin, ismini şiddet içerikli bilgisayar oyunu 'Grand Theft Auto'dan aldığı, sanıkların ise 2014 yılında aylarca Moskova yollarında terör estirmekten yargılandığı belirtiliyor. 

'Grand Theft Auto Çetesi', diğer araçların lastiklerini patlatmak için otoyollara çiviler attığı, sürücüleri araçlardan indirip öldürdüğü ifade ediliyor.

Tümünün Orta Asya kökenli olduğu belirtilen erkek zanlılar, 17 cinayet ve iki kez cinayete teşebbüsle suçlanıyor.

Sıradaki Haber