17 °c

O ülkede eşi görülmemiş eylem!

Arjantinli çiftçiler ürettikleri üründen kar edemeyince isyan etti, halka 20 ton sebze dağıttı. Çiftçilerin en büyük şikayeti tüm parayı aracıların kazanması.

Dünya Haberi
O ülkede eşi görülmemiş eylem!
O ülkede eşi görülmemiş eylem!

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te çalışma koşullarını ve yüksek tarla kiralarını protesto eden çiftçiler, halka ücretsiz 20 ton sebze dağıttı. Hükümetin dikkatini çekmeye çalışan çiftçiler, ürettikleri üründen kâr elde edemediklerini, sadece aracıların para kazandığını savunuyor.

Claudio Fernandez de o çiftçilerden biri. Neden halka ücretsiz sebze dağıttıkları sorulduğunda şu yanıtı veriyor: "Neden mi sebzeleri ücretsiz dağıtıyoruz? Çünkü zaten tarlada da para etmiyor. Sadece aracılar kazanıyor. Bu yüzden hükümete ulaşmaya çalışıyoruz. Belki bizi dinlerler, bizimle ilgilenirler diye..."

"Önceki hükümet de çalıyordu ama..."

Çiftçilerin dağıttığı sebzelerden alan Victor adlı bir Buenos Aires sakini ise, "Önceki hükümetin çaldığını savunuyorlardı. Evet çalıyorlardı ama en azından yiyecek yemeğimiz vardı. Bu hükümet hem çalıyor, hem de insanlarına yiyecek hiçbir şey bırakmıyor. Bu ülkede şu an yaşadığımız problem bu" diye konuştu.

Sıradaki Haber