17 °c

İşte Obama'nın Trump'a yazdığı mektup!

ABD eski Başkanı Barack Obama'nın, geleneği bozmayarak yeni başkan Donald Trump için Oval Ofis'e bıraktığı mektup 8 ay sonra yayınlandı.

Dünya Haberi
İşte Obamanın Trumpa yazdığı mektup!
İşte Obama'nın Trump'a yazdığı mektup!

ABD Başkanı Donald Trump'a selefi Barack Obama tarafından bırakılan mektubun kopyası CNN'in eline geçti. 

Kopyaya göre, Obama mektubunda Trump'a ‘demokratik değerleri aşındırmama' uyarısında bulundu. CNN'in Trump'ın gösterdiği birinden bir kopyasını aldığını belirttiği mektubun girişinde, Obama, başkanlık makamı hakkında şunları söylüyor:

"Bu, başarı için belli bir modeli olmayan her şeyden farklı bir makam. O nedenle benden gelecek herhangi bir tavsiyenin sana yardımcı olup olmayacağından emin değilim. Yine de bu makamda geçirdiği son 8 yıla ilişkin birkaç izlenimi yazmak isterim."

Siyasi kazanç için demokrasi ilkelerini aşındırmamalı

​Obama, 275 kelimeden oluşan mektubunda, hem Trump hem de kendisinin başkan olabildikleri için ‘farklı biçimlerde çok iyi bir talihle kutsandığını' söylüyor.

"Herkes bizim kadar şanslı değil. Sıkı çalışmak isteyen her çocuk ve aile için daha fazla başarı basamağı inşa etmek için gereken her şeyi yapmak bizim elimizde" diye devam eden Obama mektupta, ‘siyasi kazanç için demokrasi ilkelerini aşındırmamak gerektiğine' dair bir uyarıda bulunuyor.

Bu makamdaki geçici kişileriz

​"Biz bu makamdaki geçici kişileriz. Bu da bizi, hukukun egemenliği, kuvvetler ayrılığı, eşit koruma ve sivillerin özgürlükleri gibi, bizden önce gelenlerin kazanmak için savaştığı demokratik kurum ve geleneklerin koruyucuları olmamız gerektiği anlamına geliyor" ifadelerini kullanan Obama, "Demokrasimizin bu araçlarını günlük siyasetin gel gitlerinden bağımsız olarak bulduğumuz kadar güçlü bırakmak bize bağlı" diye ekliyor.

Obama'nın Trump'a mektubu, "İyi şanslar, Tanrı yardımcın olsun" kelimeleri ile bitiyor. 

Sıradaki Haber