17 °c

Ölümsüzlük iksirine bir adım!

Yüzyıllardır insanlığın hayallerini süsleyen ölümsüzlük yetisi artık çok da uzak değil. Bilim insanları 20-30 yıl içinde insanların sonsuza kadar yaşamalarına imkan verecek yeni yolların bulunacağını dile getirdi.

Dünya Haberi
Ölümsüzlük iksirine bir adım!
Ölümsüzlük iksirine bir adım!

Bilim kurgu filmlerine sıklıkla konu olan ölümsüzlük önümüzdeki 20-30 yıl içinde bir senaryonun çok ötesine geçecek.   

ABD’deki Silikon Vadisinin merkezinde yer alan Singularity Üniversitesi’nin kurucusu Jose Luis Cordeiro, gelecekte insanların sonsuza kadar yaşamalarına imkan verecek yeni yolların bulunacağını dile getirdi.

Russia Today (RT)'ye konuşan gelecek bilimci, önümüzdeki 20-30 yıl içinde insanları gençleştirebilecek ve sonsuza kadar yaşatacak teknolojilerin geliştirilmiş olacağını kaydetti.
İnsan ömrünün yaş sınırının olmadığını dile getiren bilim adamı, "Vucüdumuzun sağlıklı olmasını sağlayarak daha uzun yaşayabiliriz, ama nihai hedefimiz sonsuza kadar yaşayabilme imkanını elde etmek' ifadesini kullandı. 

TELEPATİ MÜMKÜN OLACAK 

Ayrıca gelecekte insanların telepati yoluyla birbiriyle iletişim kurabileceklerini söyleyen Cordeiro, "Önümüzdeki dönemde telepati yoluyla iletişim kuruyor olacağız, yani bir beyin başka beyin ile direkt olarak iletişim kanalına girecek. Günümüzde kullandığımız sözel iletişim sistemi hiç te kusursuz ve etkili değil, buna ilkel teknoloji bile diyebilirim' diyerek sözlerine ekledi.

Cordeiro ayrıca yapay zekanın ileride insan zekası seviyesine ulaşacağı ve hatta üstüne çıkacağı tahmininde bulundu.

Sıradaki Haber