17 °c

Paranın satın alabileceği hiçbir şey kalmadı!

Art arda gelen Irma ve Maria kasırgalarıyla tarihin en büyük yıkımlarından birine sahne olan Dominika'da halk yaralarını sarmaya çalışırken Başbakan'dan acı bir mesaj geldi: "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik."

Dünya Haberi
Paranın satın alabileceği hiçbir şey kalmadı!
Paranın satın alabileceği hiçbir şey kalmadı!

Dominika Başbakanı  Roosevelt Skerrit, Irma ve Maris kasırgalarının ülkeyi terk etmesinin ardından acı bilançoyu açıkladı. Skerrit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik" dedi. 

Başbakan Skerrit, daha önce yaptığı paylaşımlarda kendi evinin de sular altında kaldığını ve çatısının uçtuğunu belirtmiş, "doğanın merhametiyle" sağ kaldığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kasırgada ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.  ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Maria kasırgasının derecesini "beşinci kategori" olarak güncelledi.

FLORİDA'YA DA GİDEBİLİR 

Kasırganın saatte 260 kilometre hızla Karayipler'deki Dominika Adaları'nı vurduğunu açıklayan NHC, Maria'nın Karayipler'de etkili olduktan sonra ABD'nin güneydoğusunda, özellikle Florida'da hayatı tehdit eden Irma kasırgasına benzer bir güzergah izleyebileceği uyarısında bulundu.

Sıradaki Haber