17 °c

Pekin'den Londra'ya uzanacağız!

Demir İpek Yolu'nun açılışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azeri mevkidaşı İlham Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bir gün gelecek Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak" dedi.

Dünya Haberi
Pekinden Londraya uzanacağız!
Pekin'den Londra'ya uzanacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantının ana gündem maddesi dün açılışı gerçekleştirilen Bakü Tiflis Kars demiryolu hattı oldu. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

FARKLI ÜLKE DEĞİL EVİMİZ

Şu anda farklı bir ülkede değiliz evimizdeyiz. Bu ziyaretin öneminin bir nedeni dün Bakü Tiflis Kars demiryolu hattının açılışını yapmış olmamız. Bu demiryolunun açılışını gerçekleştirmiş olmak bizi Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlamak açısından daha güçlü kılmıştır. Aynı zamanda enerji hatları noktasında da bu tür bağlantıların kurulması Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dayanışmanın gücünü gösteriyor. TANAP bunun bir örneğidir. Kısa sürede Azeri gazı Avrupa'ya akacak. Tabi bu birilerini rahatsız ediyor. Bakü Tiflis Kars demiryolu yapılırken de bu olmaz diyenler vardı. Dün açılışını yaptık. Öyle bir gün gelecek ki taa Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak.

DAYANIŞMA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık belli alanlarda kıtaları birbirine bağlamıyoruz, enerji hatları noktasında da kıtaların bağlanması Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin güçlülüğünü gösteriyor. Bizlerin karşılıklı gidiş gelişleri ve bakanlarımızın sürekli irtibat halinde olmaları Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin hangi konumda olduğunu gösteriyor. Tüm alanlarda dayanışmamız güçlenerek devam edecek" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını "Türkiye Azerbaycan kardeşliği yaşasın diyorum" sözleriyle tamamladı.

Sıradaki Haber