17 °c

Prensler selfie çekti dedi ortalık karıştı!

Suudi Arabistan'da yolsuzluktan gözaltına alınan prens ve bakanları canlandıran Lübnanlı komedyen paylaştığı fotoğrafla ortalığı karıştırdı. Tüm dünya fotoğrafın gerçek olduğunu sandı.

Dünya Haberi
Prensler selfie çekti dedi ortalık karıştı!
Prensler selfie çekti dedi ortalık karıştı!

Lübnanlı yönetmen ve komedyen Charbel Halil, gözaltındaki Suudi prens ve bakanları canlandırıp altına "Prensler otelde selfie çekti" notunu düştüğü bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraf sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı ancak gerçekliğini kimse sorgulamadı.

Suudi Arabistan'da Kral Salman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman, Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu kurarak 4 Kasım gecesi onlarca eski prens ve bakanı gözaltına almıştı.

RİTZ CARLTON OTELİNDE TUTULUYORLAR

Gözaltına alınan ve her biri milyarlarca dolara hükmeden prens ve bakanların Riyad'daki Ritz Carlton otelinde tutulduğu açıklanmıştı.

Operasyonun üstünden 4 gün geçtikten sonra prens, bakan ve iş adamlarından ilk görüntü sosyal medyaya düştü. Yüzlerce kez paylaşılan fotoğraf 'prensler otelde selfie çekti' diye lanse edildi. Ancak Lübnan medyası daha sonra bunun bir komedi programının parçası olduğunu açıkladı. Fotoğrafı yayan kişi Lübnanlı yönetmen ve komedyen  Charbel Halil'di.

Sıradaki Haber