17 °c

Referanduma karşı tarihi fotoğraf!

IKBY'de yapılan referandumun ardından Irak askeri Türk ordusuyla birlikte ortak manevralara başladı. Oy sayımının sürdüğü sıralarda TSK resmi sitesinden Türk ve Iraklı askerlerin fotoğrafları paylaşıldı.

Dünya Haberi
Referanduma karşı tarihi fotoğraf!
Referanduma karşı tarihi fotoğraf!

Türkiye'nin şiddetle karşı çıktığı referandumu gerçekleştiren IKBY'ye karşı alınacak önlemler konusunda Irak ve Türkiye işbirliğine gitti.

Irak Özel Kuvvetleri'ne mensup 30 askerin sınırda olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Eylül'de Silopi/Habur'da başlattığı tatbikata ilişkin bilgi verildi.

TATBİKATIN ÜÇÜNCÜ SAFHASINA GEÇİLİYOR

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir." ifadeleri yer aldı.

Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir."

Sıradaki Haber