17 °c

Sınırda hareketli akşam! Namlular İdlib'de

İdlib operasyonundan flaş gelişmeler gelmeye devam ediyor. Türk keşif timinin kente girmesinin ardından sınırdaki askeri hareketlilik gün boyu sürdü.

Dünya Haberi
Sınırda hareketli akşam! Namlular İdlibde
Sınırda hareketli akşam! Namlular İdlib'de

Suriye'nin İdlib kentinde oluşturulması planlanan çatışmasızlık bölgesi için başlatılan operasyon devam ediyor. İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik bugün de gün boyu devam etti.

5 FÜZE RAMPASI KONUŞLANDIRILDI

Reyhanlı’nın Oğulpınar Karakolu bölgesine, namluları İdlib’e çevrilen fırtına obüslerinin hemen altına 5 füze rampası konuşlandırıldı. Sınırdaki dağ eteğinde, askeri iş makinelerinin toprağı düzenlediği alana yerleştirilen füze rampalarının birbirine yakın aralıklarla olması dikkat çekti.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Oğulpınar Mahallesi’nde evlerine Türk bayrakları asan mahalle sakinleri askerlere destek için yürüyüş yaptı.

TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Mahalle içinde ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen bir grup, yoldan geçen askeri aracı durdurup, askerlere sevgi gösterisinde bulundu. Mahalle Muhtarı Hasan Şanverdi, Türk askerinin Suriye’deki operasyonuna destek verdiklerini söyledi. Suriyeliler ile aile bağlarının olduğunu hatırlatan muhtar Şanverdi, "Köy halkımla gurur duyuyorum, ordumuzla askerimize destek amacıyla yapıyoruz. Aile bağlarımız olan Suriyeliler’in esaretten kurtulmasını, terör örgütlerinin orada yuvalanmaması için bu operasyonu destekliyoruz" dedi.

Sıradaki Haber