17 °c

Sırp lider feryat etti: Milletimiz yok olacak!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, ülke nüfusunun giderek azaldığını söyleyerek , 'Birkaç yıl içinde aynı emekli vatandaş sayısıyla çok daha düşük bir nüfusa sahip olabiliriz.' dedi

Dünya Haberi
Sırp lider feryat etti: Milletimiz yok olacak!
Sırp lider feryat etti: Milletimiz yok olacak!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, ülke nüfusunun giderek azaldığını söyleyerek , 'Birkaç yıl içinde aynı emekli vatandaş sayısıyla çok daha düşük bir nüfusa sahip olabiliriz. Bu da millet olarak yok olacağımız anlamına gelir. Bunun suçlusu ne ABD ne de AB'dir, bu tamamıyla bizim suçumuz' dedi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Kosova meselesi ve nüfus politikasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülke nüfusunun ciddi oranda azaldığını söyledi.

"ARNAVUTLARIN YAŞADIĞI BÖLGELERDE NÜFUS DAHA YOĞUN"

Yaklaşık 7 milyon nüfusa sahip Sırbistan'da, kadın başına düşen ortalama çocuk sayısının 1.44 olduğunu aktaran Vucic, 0.8 oranında bir artışa ihtiyaç duyulduğunu belirtti ve Arnavutların yaşadığı bölgelerde nüfusun daha yoğun olduğuna dikkati çekti.

"KOSOVA MESELESİNİ ÇÖZERSEK NÜFUSUMUZ ARTABİLİR, BAŞKA ÇARE YOK"

Vucic, Sırbistan nüfusunun, Kosova meselesine bağlı olarak 2060 yılında 5 milyona gerileyebileceğini vurgulayarak, "Kosova meselesinin çözülmesi Sırbistan'a çıkar sağlayacaktır, zira bu şekilde insanların, barış ve istikrarına inandıkları, yaşayıp çocuk sahibi olmak istedikleri bir ortam oluşturulacaktır. Bu anlamda, her ne kadar kendilerine de arabuluculara da zerre kadar inanmasam da Arnavutlarla görüşmelerimize devam edeceğiz, zira başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.

"67 YILDIR NÜFUSUMUZ AZALIYOR"

Son 67 yıldır nüfusun giderek azaldığına işaret eden Vucic, "Birkaç yıl içinde aynı emekli vatandaş sayısıyla çok daha düşük bir nüfusa sahip olabiliriz. Bu da millet olarak yok olacağımız anlamına gelir. Bunun suçlusu ne ABD ne de AB'dir, bu tamamıyla bizim suçumuz" diye konuştu.

"ÇOCUK DOĞURAN ANNELERE MADDİ DESTEKTE BULUNACAĞIZ"

Vucic, devletin, çocuk sahibi olan annelere, doğurdukları çocuk sayısına bağlı olarak belirli miktarlarda maddi destekte bulunacağını belirterek, tüp bebek masraflarının da devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Sıradaki Haber